George Mindruta

Cine sunt?

Mă numesc George Mîndruță, am 48 de ani și sunt născut și crescut în Fălticeni. 

După terminarea liceului mi-am început cariera militară care s-a întins pe o perioadă de 21 de ani. În tot acest timp mi-am respectat cu sfințenie jurământul depus față de țară la vârsta de 18 ani și mi-am servit patria când și unde a fost nevoie. Principiile și valorile dobândite încă din copilărie de la părinți și dascăli m-au ghidat în viață și mi-au demonstrat că atunci când tu ești bun cu oamenii și ei devin mai buni cu semenii lor.

Parcurs profesional

1990

Formare militară

În septembrie 1990 mi-am început cariera militară, fiind declarat admis la Institutul Militar Auto Basarab I Pitești.

1993

Începutul carierei militare

După finalizarea studiilor, în anul 1993, am fost repartizat într-o unitate militară din București, în subordinea Statului Major al Aviației Militare. În perioada noiembrie 1999 - mai 2000, am participat la prima mea misiune externă, sub mandat NATO, în Bosnia-Herțegovina.

2001

Serviciul de Protecție și Pază

În anul 2001 am fost transferat în cadrul Serviciului de Protecție și Pază, unde am activat în cadrul Formațiunii de Protecție și Intervenție Antitero până în anul 2011, când am trecut în rezervă, la cerere. În această perioadă, am participat la două misiuni externe, sub mandat ONU, în teatrele de operațiuni Afganistan (2008-2009) și Sudan (2010-2011).

2011

Organizația Națiunilor Unite

În noiembrie 2011 am devenit angajat O.N.U. și am activat în misiunile din Sudanul de Sud și Libia. Împreună cu colegii mei asiguram protecția și paza Reprezentantului Special O.N.U. în cele două țări, precum și implementarea măsurilor de securitate necesare desfășurării în siguranță a misiunilor de asistență umanitară.

Ce mă caracterizează?

Am acumulat o experiență vastă în domeniul apărării și siguranței naționale, experiență care mi-a format un mod de viață disciplinat și ordonat. Pot spune că mediul în care mi-am desfășurat activitatea m-a definit ca o persoană care îndeplinește sarcinile până la bun sfârșit, un om de echipă, cu o capacitate puternică de adaptare, mereu deschis spre a învăța lucruri noi. Relaționarea mea cu oameni din diferite țări, cu cultură și obiceiuri diferite, capacitatea de analiză rapidă, abilitățile de comunicare, loialitatea și capacitatea de a lucra eficient sub presiune reprezintă atuuri importante în provocarea actuală.

De ce am ales cariera politică?

   Ca militar activ nu am avut voie să fac politică, dar natura serviciului m-a adus în preajma multor politicieni români și nu numai. Am putut să observ lucrurile cu obiectivitate și pot spune că am fost dezamăgit de clasa politică românească, motiv pentru care mi-am propus încă de pe atunci, că într-o zi voi face pasul spre implicarea civică.

După ce am trecut în rezervă, misiunile din Africa nu mi-au oferit timpul necesar să mă implic în politică. Anul trecut însă a fost momentul decisiv, iar impulsul a venit de la fratele meu Bogdan, care a făcut primul acest pas, înscriindu-se în PLUS, formațiune cu ale cărei principii rezonam de ceva vreme. Astfel, anul trecut în iulie, am semnat adeziunea on-line, iar în august am avut prima întâlnire cu colegii mei din Fălticeni. Am avut surpriza și bucuria de a descoperi niște oameni frumoși și motivați, oameni care mi-au dat încrederea să-mi asum această candidatură. Cu toții am conștientizat că e de ajuns, că putem și merităm mai mult. Alături de ei am ales să fac o altfel de politică, bazată pe principii, moralitate și bun-simț, acea politică văzută ca un act natural și uman, un gest de implicare și o datorie.

Echipa

Echipa mea este formată din oameni tineri, profesioniști, care provin din diferite domenii de activitate, ca de exemplu: antreprenoriat, inginerie, financiar, agriculturăînvățământ, asistență socială, asigurări de sănătate, vânzări, cultură, sănătate, etc. Împreună dorim să ne ajutăm semenii, comunitatea din care facem parte și să fim un exemplu pentru ca oamenii nehotărâți să fie mai activi în comunitate, chiar și în politică. 

Sunt convins că împreună cu ei suntem schimbarea de care municipiul nostru are nevoie, iar spiritul proaspăt cu care venim și dorința de a schimba în bine viața cetățenilor comunității și de a crea o strategie reală de dezvoltare pe termen lung, ne va face să câștigăm încrederea oamenilor..

CV-ul meu pe scurt

Experiență profesională

 11/2011-02/2020

   Ofițer de protecție, ONU

 01/2001-10/2011

Specialist cu înaltă calificare, specialitatea ,,Protecție și intervenție antiteroriste”, Serviciul de Protecție si Pază – Formațiunea de intervenție antiteroristă

09/1993-01/2001

Șef grupă întreținere – reparații, Ministerul Apărării Naționale

Studii

10/2005-02/2007

 Master – Securitate comunitară și terorism, Universitatea Biotera București

10/1998-02/2002

Licențiat în Drept, Academia de Poliție “Alexandru Ioan Cuza” București

09/1990-07/1993

Maistru Militar, specialitatea auto, Institutul Militar Auto ,,Basarab 1” Pitești, Secția Maiștri Militari

09/1986-07/1990

Diplomă de bacalaureat, profilul Matematică-fizică, Colegiul Național ,,Nicu Gane”, Fălticeni, jud Suceava

Limbi

română (limba maternă), engleză, franceză