Argument:
Cea mai mare parte a vieții noastre o petrecem în spații complet antropizate, într-un mediu construit, în care ne dorim o calitate a vieții cât mai bună. Urbanizarea sr fi trebuit să evolueze de-a lungul timpului pentru a ne asigura tuturor condiții mai bune de locuit, siguranță, securitate, acces la servicii publice și posibilitatea de a ne educa și de a participa la viața culturală și spirituală a comunităților. Dar Fălticeniul este încă departe de standardele moderne ale urbanismului.

Dezvoltare urbană
Ne dorim un oraș în care resursele teritoriului să fie cunoscute, conștientizate, asumate și administrate eficient într-un teritoriu guvernat de un cadru legislativ limpede, coerent și riguros, aplicat prompt și echitabil. Aplicarea acestui cadru legislativ să fie însoțită obligatoriu de coordonarea specialităților în elaborarea planurilor de amenajare a teritoriului și a celor de dezvoltare urbană. Acestea să fie adaptate tehnologiilor de ultima oră și aplicate de către un aparat administrativ performant, cinstit și eficient.

Transport
Infrastructura de transport trebuie gândită în așa fel încât să integreze structurile de mobilitate urbană, asigurând libertatea de mișcare și accesul tuturor cetățenilor la bunuri și servicii. Adaptarea infrastructurii de transport la cerințele de mediu devine imperativă fiind o prioritate absolută pentru îndeplinirea necesităților legate de prevenirea accentuării schimbărilor climatice și în vederea adaptării la acestea.

Agricultură și dezvoltare locală:
Ne dorim ca Fălticeniul să își poată asigura securitatea alimentară și să fie un jucător important în comerțul agroalimentar, prin susținerea producătorilor locali din sectorului agricol în mod durabil și competitiv.

Șoseaua ocolitoare

Regenerare urbană

Parcare supraterană și heliport - Spital Municipal

Odată cu lansarea noului spital este necesară realizarea unei parcări și a unui heliport în proximitatea spitalului

Proiecție zona centrală

Proiectul va permite închiderea centrului orașului și unirea zonei pietonale (faleza) de piața centrală Nada Florilor