De ce skate park?

Un skate park ar trebui să fie rezultatul cooperării dintre administrația locală, tineri și organizațiile civice. Această amenajare va fi punctul de atracție și de întâlnire a multor tineri, ce va lega prietenii, se vor crea mici competiții, va ajuta la dezvoltarea imaginației practicanților diferitelor sporturi și nu în ultimul rând vor beneficia de doza zilnică de mișcare.

Skate parc Falticeni
Skate parc Falticeni

Nevoia de a aparține.

În afară de școală, Fălticeniul oferă puține oportunități tinerilor să se dezvolte, să facă parte din proiecte interesante și să le stimuleze mândria de a fi fălticenean. Considerăm că prin realizarea acestui proiect vom reuși să scoatem o parte din tineri din casă, le vom arăta că socilizarea se poate realiza și prin sport nu doar prin intermediul gadgeturilior, iar mișcarea zilnică le va permite dezoltarea unei minți sănătoase într-un corp sănătos.

Skate parc Falticeni
Skate parc Falticeni

Prin acest proiect îndemnăm tinerii la mișcare în aer liber, după un tipar deja testat și validat de către ei, precum și ridicarea nivelului de  socializare și recreere.

Suprafața skate parcului va fi de aproximativ 450 mp iar sporturile care vor putea fi practicate în acest skate park vor fi: skateboard, BMX, role. 

Finanțarea proiectului se va realiza cu bani de la bugetul local și fonduri europene.