Argument:

Orașul Fălticeni este un punct de reper pentru cultura și știința națională, cu un număr marcant de personalități care s-au născut, au trăit, au creat și au lăsat roadele activității lor în această oază de spiritualitate. Raportat la numărul de scriitori autohtoni, orașul Fălticeni se situează pe locul III în țară, dupa București și Iași, și pe primul loc, raportat la numărul de locuitori. 

 

 

Turismul cultural se dezvoltă ca una dintre cele mai eficiente industrii în diverse tări ale lumii. Excursiile turistice de tip cultural-cognitiv sunt cele mai reușite tipuri de deplasare modernă, reprezentând 37% din toate călătoriile, cu o creștere de 15% în fiecare an, fiind un trend ascendent. Cultura consumatorului de turism s-a schimbat în ultimii ani, crescând interesul pentru turismul cultural, consumatorul conștientizând importanța moștenirii culturale în destinațiile turistice. Acest potențial este o sursă strategică reală de dezvoltare socio-economică pentru Municipiul Fălticeni și poate fi corelat cu diversele caracteristici turistice ale zonei (religioase, istorice, gastronomice, de agrement, etc.).

 

Obiectivul general al proiectului este promovarea potențialului turistic cultural din orașul Fălticeni (patrimoniul cultural, ecumenic, istoric, tradițional și de agrement), în țară și străinatate, prin crearea unui Centru Local de Informare și Promovare Turistică (CNIPT în orașul Fălticeni, în scopul creșterii numărului turiștilor.

Misiunea Centrului Local de Informare și Promovare Turistică Fălticeni este de a promova potențialul turistic al orașului Fălticeni, de a prezenta toate ofertele turistice și atracțiile turistice locale și regionale în scopul creșterii numărului turiștilor în zonă.
Crearea Centrului de Informare și Promovare Turistică Fălticeni va permite accesul turiștilor la informații și evenimente specifice.