CREAȚIE. INOVAȚIE. COMUNICARE. INTERCULTURALITATE. VOLUNTARIAT. SPORT.

Argument: Orașul Fălticeni duce lipsa unei infrastructuri culturale și educaționale de tineret, fiind un municipiu cu aproximativ 4000 de tineri, cu vârste cuprinse între 14 și 24 de ani. Aceasta problemă majoră face ca această categorie foarte importantă să nu aibă posibilitatea de a se întalni și a coagula proiecte locale, care să genereze capital creativ si cultural-educativ în orașul nostru.

Tinerii de astăzi sunt adulții de mâine care contribuie în mod activ în societatea noastră actuală. În câțiva ani, aceștia vor lua decizii și vor susține economia și fibra socială a României. Cei mai mulți visează la o țară ca afară. Dar, în cazul în care aspirațiile lor nu se pot împlini aici, nu vor ezita să caute oportunități în străinătate.

Robotică Fălticeni

Obiectivul general al proiectului este structurarea unui program permanent de implicare a tinerilor spre folosul întregii comunitați, prin crearea unui Centru de tineret,  destinat exclusiv activitaților inițiate și derulate de tineri, fie organizați în structuri asociative sau nu. 

Un astfel de spațiu, în care sa fie posibilă derularea în paralel a mai multor activități în care să se dezvolte industrii creative, ar veni ca răspuns la dorința unui număr foarte mare de tineri și ar genera o mișcare de tineret autentică.

Misiunea acestui Centru de Tineret este de a promova creativitatea tinerilor, de a-i susține în îndeplinirea aspirațiilor, creând un hub în care să-și exprime ideile, să se cunoască, să-și manifeste preocupările, să-și pună în mișcare soluțiile la nevoile lor și ale comunitații. Acest Centru de Tineret ar crea un nucleu de acțiune, entuziasm și vitalitate, un centru în care toți tinerii să se regăsească, unde să-și canalizeze energia și unde să se poată exprima liber, creativ, benefic dezvoltării lor sociale, personale și profesionale.

 

Un astfel de CENTRU de TINERET va aduce beneficii întregii comunități, fiind un laborator de idei și acțiune. Munca de voluntariat, creativitatea și spiritul antreprenorial al tinerilor ar fi vizibil, iar importanța lor în contruirea comunitații locale ar fi promovată și de impact.

CENTRUL va fi un spațiu în care tinerii de acum pot crea o cultură de tineret în orașul nostru, pot să se simtă parte din comunitatea de practică din care fac parte și pe care o pot influența pozitiv prin acțiunile lor. Cetațenii orașului nostru vor putea participa alături de tineri la activitațile create de aceștia, un CENTRU în care este promovat voluntariatul de masă nu poate fi decât un plus valoare adus orașului nostru.

Comunicare centru de tineret Fălticeni

Beneficiarii direcți, tinerii, nu numai ca vor putea folosi sălile, dotările, echipamentele CENTRULUI pentru activitățile inițiate și derulate de ei, dar vor primi sprijin profesionist din partea specialiștilor CENTRULUI care vor asigura o permanentă activitate cultural-educativă și un flux continuu de evenimente de și pentru tineret. În CENTRU, tinerii și beneficiarii acțiunilor de tineret, cetațenii orașului, vor găsi deschiderea și disponibilitatea de care au atâta nevoie pentru a-și pune în practică potențialul creativ și pentru a-și aduce aportul la construirea societații din care fac parte.

CENTRUL va avea persoane specializate în derularea de activitați creative, artistice si educative, formatori, instructori, colaboratori, o bază materială ce va cuprinde cărți, rechizite, echipamente sunet, proiecție, printare, consumabile și alte dotări necesare unui CENTRU modern.
Prin intermediul acestui CENTRU nucleu, tinerii vor putea ajunge la beneficiarii indirecți, cetățeni de diverse vârste și cu nevoi diferite, pe care-i vor putea implica în acțiunile lor și-i vor ajuta, prin solidaritate și voluntariat, să se simtă la rândul lor parte dintr-un oraș activ, tânăr.